Młoda kapusta na kwaśno – kuchnia podkarpacka

Młoda kapusta na kwaśno – kuchnia podkarpacka

Młoda kapusta na kwaśno – kuchnia podkarpacka

Młoda kapusta na kwaśno - kuchnia podkarpacka Kolejny raz wracam tej wiosny do młodej kapusty, bo to bardzo wdzięczne warzywo i smaczny dodatek do wiosennych obiadów. Tym razem proponuję duszoną młodą kapustę, która jest lekko zakwaszana, co zmienia jej charakter z łagodnego, na bardziej intensywny. Niegdyś do zakwaszania młodej kapusty używano szczawiu, jednak z czasem w wielu domach szczaw zastąpiono kwaskiem cytrynowym. Koło Gospodyń Wiejskich w Zaczerniu (gmina Trzebownisko) nazywa tę kapustę starodawną... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.