Makownik – kuchnia podkarpacka
Makownik – kuchnia podkarpacka
Makownik – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Nowosiółki Dydyńskie, gmina Fredropol, powiat przemyski Zawijane makowce w cieście drożdżowym to świąteczny klasyk, którego nie trzeba reklamować. Ale być może zainteresuje Was przepis, w którym do ciasta zamiast masła dodaje się olej, a mak jest nie tylko parzony, ale również smażony? Zapraszam na makownik według przepisu Koła Gospodyń Wiejskich „Pokolenie” w Nowosiółkach Dydyńskich. Żeby zminimalizować ryzyko pęknięcia makowca polecam owinąć go papierem do pieczenia, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasteczka
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję