Gołąbki z nadzieniem ziemniaczanym z Beskidu Niskiego - kuchnia podkarpacka

Gołąbki z nadzieniem ziemniaczanym z Beskidu Niskiego - kuchnia podkarpacka

Gołąbki z nadzieniem ziemniaczanym z Beskidu Niskiego - kuchnia podkarpacka

Gołąbki z nadzieniem ziemniaczanym z Beskidu Niskiego - kuchnia podkarpacka Gołąbki ziemniaczane to podkarpacki specjał. Można się nimi zajadać od północy po południe regionu. Nadzienie tych gołąbków stanowi farsz z utartych ziemniaków, często z dodatkiem ziemniaków gotowanych. W farszu są również jajka, podsmażona na tłuszczu cebulka, a czasem także skwarki. Doprawiane są solą i pieprzem, ale w niektórych domach do farszu dodaje się również zgnieciony czosnek, co ja akurat bardzo lubię. Ze względu na luźną k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję