Ciasto ze śliwkami – kuchnia podkarpacka
Ciasto ze śliwkami – kuchnia podkarpacka
Ciasto ze śliwkami - kuchnia podkarpacka Warstwy tego ciasta są następujące: spód z ciasta kruchego, na nim śliwki przykryte pianą z białek z kisielem, a na wierzchu starte kruche ciasto. Można by rzec – standardowe kruche ciasto z owocami. Jednak przepis, który Wam dzisiaj przedstawiam, zaintrygował mnie z dwóch powodów – z powodu dużej ilości użytych śliwek oraz z powodu żelatyny. W oryginale napisano, że na ten placek potrzebne są 2 kilogramy śliwek, czyli 2 razy więcej niż przeciętnie. Starałam się jak mogłam, uk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję