Bób w śmietanie z majerankiem i cząbrem – kuchnia podkarpacka

Bób w śmietanie z majerankiem i cząbrem – kuchnia podkarpacka

Bób w śmietanie z majerankiem i cząbrem – kuchnia podkarpacka

Bób w śmietanie z majerankiem i cząbrem - kuchnia podkarpacka Czytając o dawnej kuchni z regionu Polski południowo-wschodniej wśród popularnych roślin strączkowych bób często bywa wymieniany jako pierwszy. Z biegiem czasu jednak został on wyparty przez groch i fasolę. Być może dzieje się tak ze względów praktycznych. Fasola i groch doskonale się suszą i można ich używać cały rok, natomiast bób najlepszy jest świeży, ewentualnie lekko podsuszony. Warto zatem korzystać z sezonu i przyrządzić z bobu smaczne danie. Przepis... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.