Barszcz biały wigilijny – kuchnia podkarpacka
Barszcz biały wigilijny – kuchnia podkarpacka
Barszcz biały wigilijny - kuchnia podkarpacka W tradycji kulinarnej ludności zamieszkałej tereny dawnej Puszczy Sandomierskiej biały barszcz odgrywał szczególną rolę. Sądzę że nie minę się z prawdą, jeśli określę go mianem najważniejszej potrawy Lasowiaków . Mówiono o nim po prostu barszcz (w gwarze: boszcz lub bosc), bez konieczności dodawania, że chodzi o biały, gdyż było to tak oczywiste, jak to, że kiedy mówimy jajko, mamy na myśli jajko kurze. Niegdyś była to potrawa spożywana każdego poranka – na co dzień ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
barszcz, grzyby, kasza jaglana, barszcz wigilijny, zupa, ziemniaki, zupa grzybowa, obiad, kiełbasa, chleb, wielkanoc, kolacja, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, biała kiełbasa, chleb na zakwasie
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję