Sezonowe placuszki z wykorzystaniem cukinii, marchewki, a główny dodatek do ketchup bez dodatku cukru od Winiary ! Składniki: 2 porcje 2 jaja 50 g mąki pszennej z płaskurki lub pełnoziarnistej 400 g cukinii 100 g marchewki przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany 30 ml oleju rzepakowego do smażenia 30 g ketchupu bez dodatku cukru Sposób przygotowania: Cukinię i marchewkę dokładnie umyć. Marchewkę obrać. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski wbić jaja. Dodać... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...