Przepis na : deser
Kto nie lubi gofrów? Chyba nie ma takiej osoby! Można je przygotować na wiele sposobów z super dodatkami. Tym razem zaskoczę i przedstawię z dodatkiem dyni! Składniki: 2 jaja 10ml oleju rzepakowego 5 tabletek słodziku 50g mąki pszennej pełnoziarnistej 100g puree z dyni aromat Sposób przygotowania: Jaja utrzeć ze słodzikiem na puszystą masę. Dodać olej, mąkę, puree z dyni oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy z odrobiną oleju ok. 7-8 minut. Smacznego! czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...