Przepis na : deser
W sezonie truskawkowy ryż z truskawkami to podstawa. Uwielbiałam jako dziecko i uwielbiam dziś :) Składniki: 1 szklanka ryżu 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 1 łyżka masła 2 cukry waniliowe 1 serek homogenizowany waniliowy 60 dag świeżych truskawek sól do smaku Wykonanie: Wodę zagotować z masłem, wsypać ryż i w połowie gotowania wlać mleko, dodać cukry waniliowe i dogotować do miękkości, lecz nie rozgotować. Przestudzony ryż wyłożyć na półmisek, obłożyć pokrojonymi truskawkami i serkiem. Polecam inne przepis... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com