Przepis konkursowy nadesłany przez Panią Kamilę Owczarz Opis autorki: Pamiętam ten przepis jak mama go nam robiła jak chcieliśmy coś słodkiego) Składniki ryż - 200g jabłka - 4-5 szt masło -2 łyżki cukier cynamon Wykonanie: Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy jabłka obrane i pokrojone na kawałeczki, mieszamy , jak jabłka zaczną mięknąć posypujemy cukrem i smażymy mieszając bo już zacznie się karmelizować nam, dodajemy cynamon i ryż i razem wszystko podgrz... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com