Sezon jesienny już się rozpoczął, dlatego u mnie króluje dynia! Co powiecie na pyszne racuszki dyniowe? Składniki: ½ kg dyni, 30 dag twarogu lub serka homogenizowanego, 1 szklanka mąki, 2 jajka, sól do smaku, pieprz do smaku, natka pietruszki, olej do smażenia Wykonanie: Dynię oczyścić, pokroić w kostkę i rozgotować w małej ilości wody. Następnie dynię zmiksować, połączyć ze zmielonym twarogiem, posiekaną natką pietruszki, mąką, jajkami i przyprawami do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką placu... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com