Ciasto na pizzę nie musi być tradycyjne :) Ostatnio było na cieście z cukinii ( przepis tutaj ), a dziś na cieście ziemniaczanym ! Składniki na ciasto: 25 dag ziemniaków 5 dag mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka Składniki na nadzienie: Kawałek sera (np. mozzarella) 2 pomidory ½ puszki kukurydzy 2-3 łyżki ketchupu 10 zielonych oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich świeża bazylia tłuszcz do formy Wykonanie pizzy: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, utłuc i wymiesza... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com