Krem adwokatowy/ ajerkoniakowy do tortu

Krem adwokatowy/ ajerkoniakowy do tortu

Krem adwokatowy/ ajerkoniakowy do tortu

Alkoholowy krem do deserów dla dorosłych. Sprawdzony i pyszny Składniki: ½ litra mleka 1 szklanka likieru z żółtek ( adwokat) 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe 1 margaryna Wykonanie: Ugotować budynie na mleku, wlać adwokat i wsypać cukier. Ostudzić i utrzeć razem z miękką margaryną. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

budyń, krem, deser, desery, likier

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.