Niby proste naleśniki, wydawać by się mogło, że banalny przepis. A jednak..... czasem zbyt twarde, czasem zbyt kruche, czasem ciężko odwrócić na patelni... Problemów z przygotowaniem na pozór prostych naleśników jest wiele. Jak zatem przygotować idealne ciasto naleśnikowe? Składniki: 2 jajka 130 g mąki (około 1 szklanka) szczypta soli 1/2 cukru wanilinowego (chyba że robimy wersję słoną to pomijamy) 1 łyżka oleju lub masła + wariant I: 250 ml mleka 1/2 szklanki wody mineralnej wariant II: 250 ml... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com