Dynia jedno z warzyw najbardziej nadających się n zdrowe i smaczne dania. Składniki: 2 kg dyni ½ kg brokułów 1 marchewka 1 biała cebula ¾ szklanki mleka ¼ szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki masła 1 łyżka mąki sól do smaku Wykonanie: Dynię obrać, pokroić i ugotować do miękkości z dodatkiem soli. Oddzielnie ugotować brokuły i marchewkę. W garnku rozpuścić masło, dodać posiekaną cebulę, zeszklić, wsypać mąkę i wymieszać. Następnie wlać mleko, jogurt i stale mieszając na bardzo wolnym ogni... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com