Buraczki do obiadu nietypowo- w połączeniu z winnymi, słodko- kwaśnymi wiśniami. Efekt wyborny! Składniki: 40 dag buraczków ćwikłowych 30 dag wiśni ( mogą być mrożone lub z kompotu) 5 łyżek śmietanki kremówki 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka ketchupu sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Buraczki wyszorować i ugotować. Następnie wystudzić, obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z wydrylowanymi wiśniami. Śmietankę wymieszać z sokiem z cytryny, ketchupem i przyprawić do smaku. Następnie polać tym sosem buraczki... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com