Przepis na : deser
Co zrobić jak z innych potraw zostaną nam białka jaj? Celowo ponownie zadaję to pytanie. Prezentowałam już ciasteczka z samych białek, makowiec z samych białek, a dziś pora na biszkopt. Niewiarygodne, że z kilki białek, z dodatkiem odrobiny cukru i kilku łyżeczek mąki powstaje taka pyszna alternatywa tradycyjnej szarlotki! Składniki: 4 białka jaj 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 5 łyżek mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 aromat cytrynowy 1 łyżka oliwy ½ kg jabłek Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dod... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com