Bajderka

Bajderka

Bajderka

Przepis na : deser

Przepis konkursowy nadesłany przez Panią Kamilę Owczarz Składniki herbatniki 5 paczek cukier - 1/2 szkl Kakao - 2 łyżki czubate dżem śliwkowy -1 słoik margaryna - 1/2 kostki woda -1/3 szkl Wykonanie: Cukier, kakao, margarynę i wodę zagotować. Do lekko przestudzonej masy kakaowej dodać dżem i 3,5 paczki pokruszonych herbatników. Dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć pozostałymi herbatnikami i wyłożyć masę na nie. Wyrównać i pozostawić do zastygnięcia. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, pączki, kakao, słoik, desery, deser, ciasto, ciasto na herbatnikach, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto kakaowe

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.