Kuchnia japońska uważana jest za jedną z najzdrowszych na świecie. Japończycy przez lata kształtowali wyjątkowy smak i oryginalne przepisy, które zdobyły popularność na całym świecie. Przyjrzyjmy się jednym z najbardziej charakterystycznych japońskich potraw, takich jak sushi, ramen, tempura czy soba. Sushi – japońska wizytówka Sushi znane jest na całym świecie. Restauracje, które serwują to danie prosto z Kraju Kwitnącej Wiśni, rozlokowane są niemal w każdym zakątku globu. Japoński przysmak po... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com