Składniki: 5 jajek 3 duże pieczarki szczypiorek majonez sól i pieprz Sposób gotowania jajek na twardo odziedziczyłam po mojej teściowej. Jajka myjemy, wkładamy do zimnej wody, dodajemy odrobinę soli i zagotowujemy. Kiedy jajka zaczną wrzeć, wyłączamy gaz i przykrywamy garnek pokrywką. Odmierzamy 8 minut. Po tym czasie odlewamy wrzątek i zalewamy zimną wodą, aby zakończyć proces "gotowania". Mamy idealnie ugotowane jajka na twardo z pięknym żółtkiem. Pieczarki myjemy i gotujemy w l... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...