
Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym to jedno z klasycznych dań serwowanych na Wielkanoc. Zawsze na Wielkanocne śniadanie robię białą kiełbasę na kilka sposobów, koniecznie z dużą ilością chrzanu oraz z dodatkiem ćwikły z chrzanem. Jest to podstawowe danie zaraz obok jajek faszerowanych czy miseczki żurku na zakwasie . Uwielbiam ją jeść również drugiego dnia podgrzewaną na patelni. Przygotowanie dania nie zajmuje dużo czasu, większość czasu to oczekiwanie na zapieczenie się sosu i mięsa. Choć klasyczn... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...