
Kruche babeczki z kajmakiem. Proste, smaczne i szybkie do zrobienia. W przepisie podaję również dwa sposoby na zrobienie domowego kajmaku. Pierwszy to kajmak gotowany z mleka skondensowanego słodzonego. Drugi to kajmak gotowany z dodatkiem masła. Jeśli nie macie czasu możecie użyć gotowego kajmaku z puszki. Gotowe babeczki spokojnie poleżą 2-3 dni w chłodnym miejscu. Możecie je dowolnie udekorować np.: mielonymi orzechami lub płatkami migdałowymi. Na blogu znajdziecie również przepis na krem kajmakowy, który ... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.