Wesołego Alleluja! Witam Was świątecznie moim wielkanocnym torcikiem! Składniki: ? 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ? 4 opakowania małych wafli okrągłych ? 2 opakowania rurek z kremem ? cukierki-pisanki żelki, migdały w białej czekoladzie Wykonanie: ? Mleko w puszce gotować przez 2 godziny. Dolewać wody, jeśli odparuje, aby cały czas puszka była pod wodą. ? Wystudzoną masą przełożyć wafle, posmarować wierzch i boki. ? Rurki obciąć na wysokość o 1 cm wyższą niż torcik i obłożyć nimi boki torcika. Pr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...