Składniki na 2 porcje: Mięso • 4 małe kawałki szynki cielęcej • 4 plastry szynki parmeńskiej • 12 listków szałwi • sklarowane masło do smażenia Warzywa • 6 plastrów pomidora • 1 jajko • 3 łyżki startego parmezanu • 2 ugotowane ziemniaki • 4 łyżki groszku zielonego ugotowanego • 2 łyżki masła • sól, biały pieprz • 2 łyżki mąki Sos • 1 szalotka pokrojona w piórka • 100 ml białego wina • 4-5 łyżek śmietany • 3 listki szałwi • sól, biały pieprz Wykonanie: Puree zielone • Z ugotowanych ziemniaków ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...