Weekendowe śniadanie trwa znacznie dłużej niż takie codziennie. Można więc trochę pobawić się jedzeniem i przygotować pyszne zapiekane bułeczki z wędzonym boczkiem, jajkiem i serem żółtym. Rodzinka będzie zachwycona i nawet niejadki się skuszą. Składniki: • 8 bułek kajzerek • 8 plastrów boczku wędzonego • 8 jajek • sól, pieprz do smaku • mały kawałek sera żółtego • roszponka Wykonanie: • Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć środek. • Do każdej bułki włożyć plaster boczku tak,... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...