Jadłam niedawno na imprezie urodzinowej wyśmienitą sałatkę, która tak mi posmakowała, że postanowiłam rozebrać ją na czynniki pierwsze i odtworzyć w domu. Sałatka jest bardzo zaskakująca smakiem i strukturą, a to dzięki pestkom słonecznika, które nadają jej chrupkości. Najlepsza jest następnego dnia, kiedy to składniki się przegryzą, a pestki słonecznika nieco namokną. Składniki: • 4 filety z kurczaka • 1 puszka kukurydzy • 2 małe paczki pestek słonecz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...