Placki ze zsiadłym mlekiem

Placki ze zsiadłym mlekiem

Placki ze zsiadłym mlekiem

Przepis na : śniadanie

Placki ze zsiadłego mleka oraz amerykańskie pancakes na maślance mają podobne korzenie, ponieważ oba wykorzystują fermentowane produkty mleczne. Przez wieki, ludzie wykorzystywali fermentowane mleko do przygotowywania różnych potraw, zarówno ze względów smakowych, jak i konserwujących. Wiele kultur opracowało własne wersje tych placków, dostosowując je do lokalnych składników i preferencji smakowych. Głównym składnikiem tych placków jest zsiadłe mleko, które nadaje im charakterystyczny, lekko kwaśny smak. Opró... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste and Cook

Autor

Taste and CookTaste and Cook

Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.

Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.

Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placuszki, pancakes

Inne przepisy z Taste and Cook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.