Pieczona karkówka to danie charakteryzujące się intensywnym, głębokim smakiem oraz soczystością. Dobrze przyrządzona karkówka rozpływa się w ustach, a jej aromatyczna skórka dodaje pikantności każdemu kęsowi. Przygotowaliśmy dla Ciebie przepis na pieczoną karkówkę której nigdy nie zapomnisz. Składniki: 1 kg karkówki bez kości, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 2 cebule, 2 jabłka, 250 ml bulionu mięsnego. Przygotowanie: Ma...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.