Orzeźwiająca alternatywa dla klasycznej lemoniady W letnie dni, gdy słońce praży niemiłosiernie, nic nie orzeźwia tak jak domowa lemoniada. Dziś przedstawiamy przepis na lemoniadę bazyliową, która jest świetną alternatywą dla klasycznej wersji cytrynowej. Ta wyjątkowa wersja lemoniady, łącząca świeżość bazylii z cytrusowym zacięciem, jest idealna na każdą okazję. Składniki: 4-5 dużych cytryn 1 szklanka świeżej bazylii 1 szklanka cukru (można zastąpić miodem dla zdrowszej wersji) 4 szklanki wody Lód do podania S... czytaj dalej...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.