Kotlet schabowy jest jednym z najlepiej rozpoznawalnych elementów polskiej kuchni. Uwielbiany przez wielu, uznawany jest niemal za danie narodowe. Klasyczny kotlet schabowy to cienko rozbity kotlet ze schabu obtaczany w jajku i bułce tartej, a następnie smażony na złoty kolor. Przeszedł długą drogę ewolucji, od tradycyjnych austro-węgierskich metod obróbki mięsa, poprzez znajomię stężki i knedle, aż po współczesne talerze, gdzie często pojawia się jako gwiazda niedzielnego obiadu. Przygotowanie kotleta schabowego ...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.