Kuchnia izraelska jest jak barwny mozaik, skomponowany z niezliczonych kłębków smaków, zapachów oraz tradycji, których korzenie sięgają najbardziej odległych zakątków świata. Wielokulturowość Izraela ma bezpośrednie przełożenie na jego bogactwo kulinarnego pejzażu. Przedstawia to jedną z najbardziej interesujących narracji kulinarnych – opowieść o zderzeniu tradycji i współczesności, o przeszłości splecionej z nowoczesnością. W poniższym artykule zgłębimy tajniki kuchni izraelskiej, przyglądając się, jak różnorodnoś...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.