Składniki na 7-8 sajgonek:1 długa marchewka1/2 świeżego ogórka1 cukiniaszczypior7-8 płatów papieru ryżowegoSos do sajgonek:1 łyżka sosu sojowego2 łyżki wody1 łyżeczka cukru trzcinowego1 cm imbiru1 łyżeczka masła orzechowego3 łyżeczki soku z limonki1. Warzywa obieramy i kroimy w równe słupki o długości 10 cm. Do dużej miski lub garnka wlewamy gorącą wodę. Płat papieru ryżowego maczamy w wodzie, aż zmięknie. Kładziemy na blacie jednym rogiem w naszą stronę. Poniżej linii środka kładziemy po kilka słupków warzyw, ... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...