Pieczone w słoiku ciasto jogurtowe z borówkami

Pieczone w słoiku ciasto jogurtowe z borówkami

Pieczone w słoiku ciasto jogurtowe z borówkami

Przepis na : deser

Babeczki jogurtowe z borówkami pieczone w słoikach Jak upiec i przechowywać ciasto w słoiku? Oto kilka praktycznych wskazówek: 1. Słoiki, pokrywki, gumka powinny być wysterylizowane (wyparzone). 2. Słoiki wypełniamy ciastem maksymalnie do 2/3 wysokości. Ciasto podczas pieczenia rośnie, więc musimy zostawić wystarczająco dużo miejsca, aby potem móc zamknąć słoik. 3. Ciasto pieczemy bez pokrywki. 4. Czas pieczenia zależy od pojemności słoików. Ja piekłam w słoikach o pojemności około 350 ml, jeżeli korzystamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Autor

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, ciasto, krem, babeczki, przetwory, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, mascarpone, szaszłyki, deser, desery, muffiny, szybkie ciasto, ciasto jogurtowe, jogurtowe ciasto, krem mascarpone, ciasto z kremem, szybki deser

Inne przepisy z Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.