Orkiszowe gofry czekoladowo waniliowe z ciasta parzonego z białkami

Orkiszowe gofry czekoladowo waniliowe z ciasta parzonego z białkami

Orkiszowe gofry czekoladowo waniliowe z ciasta parzonego z białkami

Przepis na : śniadanie

Często zdarza się, że do jakiegoś przepisu potrzebne nam są tylko żółtka. Co zrobić z białkami z jajek, które pozostały niewykorzystane? Możemy zrobić z nich bezę lub makaroniki. Możemy także białka zamrozić.  Z takich mrożonych białek również wyjdzie nam beza i makaroniki, ale ja proponuję wykorzystać je do gofrów. Rozmrożone białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem na gofry. Te gofry przygotuję trochę inaczej niż zwykle, ponieważ mąkę zaparzę gorącym mlekiem z masłem. Gofry będą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.