Ocet z kwiatów forsycji

Ocet z kwiatów forsycji

Domowy ocet z kwiatów forsycji. Naturalny, wiosenny, kwiatowy ocet. Idealny dodatek do sałatek, napojów i kulinarnych eksperymentów. Jak zrobić ocet z kwiatów forsycji? Kwiaty forsycji to nie tylko wiosenna ozdoba ogrodu symbol, ale też źródło cennych składników, takich jak rutyna i przeciwutleniacze. Zbierane w słoneczny dzień, połączone z wodą, cukrem i naturalnymi drożdżami, mogą zamienić się w delikatny, złocisty ocet. Domowy forsycjowy ocet jest prosty w przygotowaniu i nie wymaga specjalnych sprzętów –...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.