Galette z ricottą i jabłkami z żurawiną

Galette z ricottą i jabłkami z żurawiną

Galette – rustykalna tarta z ricottą, jabłkami i żurawiną. Proste kruche ciasto, delikatny ser i owocowe nadzienie – idealny deser na każdą okazję. Jak zrobić galette z jabłkami i ricottą? Galette to francuska tarta, który łączy chrupiące kruche ciasto z owocowym nadzieniem. W tym przepisie delikatna ricotta podkreśla smak jabłek i żurawiny, tworząc harmonijną kompozycję. Przygotowanie galette nie wymaga specjalnych umiejętności – wystarczy rozwałkować ciasto, nałożyć nadzienie i zawinąć brzegi, a piekarnik ...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.