Galette – rustykalna tarta z ricottą, jabłkami i żurawiną. Proste kruche ciasto, delikatny ser i owocowe nadzienie – idealny deser na każdą okazję. Jak zrobić galette z jabłkami i ricottą? Galette to francuska tarta, który łączy chrupiące kruche ciasto z owocowym nadzieniem. W tym przepisie delikatna ricotta podkreśla smak jabłek i żurawiny, tworząc harmonijną kompozycję. Przygotowanie galette nie wymaga specjalnych umiejętności – wystarczy rozwałkować ciasto, nałożyć nadzienie i zawinąć brzegi, a piekarnik ...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...