Budyń czekoladowo-kokosowy bez mleka
Budyń czekoladowo-kokosowy bez mleka
Przepis na : śniadanie
Czy można przygotować budyń bez mleka? Okazuje się, że tak, jeśli mleko krowie zastąpimy tzw. mlekiem kokosowym, czyli napojem przygotowanym z miąższu kokosa i wody. Taki budyń to znakomity pomysł na deser dla osób, które nie tolerują lub nie chcą pić mleka krowiego. Natomiast, dla osób, które mogą pić krowie mleko to zachęta, aby eksperymentować w kuchni i poznawać nowe smaki. Budyń jest bardzo pyszny, łatwy w przygotowaniu i bardzo… czekoladowy! Składniki 50 g gorzkiej czekolady 70 % zawartości kakao 400... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku
Autor
Tajemnice Smaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
desery, deser, kluski, śniadania, ciasto, przekąski, ciasto kokosowe, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe
Inne przepisy z Tajemnice Smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję