Białe szparagi duszone na maśle, podane z bułką tartą

Białe szparagi duszone na maśle, podane z bułką tartą

Przepis na : obiad

Białe szparagi duszone na maśle z rumianą bułką tartą lub panko. Prosty przepis na sezonowy dodatek do ziemniaków, jajka sadzonego lub dań z grilla. Jak przygotować białe szparagi na maśle? W sezonie na szparagi warto sięgnąć po klasykę, białe szparagi duszone na maśle z dodatkiem wody lub bulionu. Taki sposób przygotowania sprawia, że zachowują delikatność, a jednocześnie zyskują głęboki, maślany smak. Zamiast gotować szparagi w wodzie, wystarczy je podsmażyć na maśle, podlać odrobiną płynu i poddusić. To p...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.