Z czym kojarzy Wam się Wielkanoc? Posiadacie takie jednoznaczne skojarzenia z okresu dziecięcego czy już jako dorośli ludzie mający własne rodziny? Moje rodzinne święta były zawsze takie spokojne. Z najbliższą rodziną, spotkania z przyjaciółmi. Na stole też bez jakiegoś szału. Tak klasycznie jajeczko, kiełbaska, szyneczka. Jeżeli chodzi o wypieki to też cudów nie było – babka, sernik, ale małe, bo ile można zjeść. Zadałam to samo pytanie Małżowi – oczywiście pod kątem jedzenia, jakżeby inaczej. Sos... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...