Przepis na : kolacja
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy - 1 jajko - 1/3 letniej wody - 2 łyżki mąki zytniej - 1 łyżka oleju z nasion konopi - 1/2 łyżeczki czarnuszki - 1/2 cebuli Ciecierzyce blendujemy z wodą. Dodajemy poszatkowana cebulę oraz pozostałe składniki. Blendujemy na gładką masę. Pieczemy na patelni bez tłuszczu do zarumienienia. Średnia wartość odżywcza ugotowanej (bez soli) #ciecierzycy w 100 g Wartość energetyczna - 164 kcal Białko ogółem - 8,86 g Tłuszcz - 2,59 g Węglowodany - 27,42 g (w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...