Przepis na : deser
Składniki na około 9 muffinek: 2 jajka 1 banan 1/2 szklanki mąki jaglanej 3 łyżki karobu garść rodzynek Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy banan pokrojony na kawałki i miksujemy mikserem na gładką masę. Dodajemy karob i mąkę jaglaną, ponownie miksujemy. Dodajemy rodzynki, mieszamy łyżką. Nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni (góra-dół) Pieczemy 20 minut. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...