Przepis na : śniadanie
Bardzo lubię angielskie śniadanie, ale męczyło mnie przygotowywanie wszystkiego osobno. To zbyt czasochłonne i zbyt dużo po tym sprzątania. I tak wpadłam na pomysł by wszystkie składniki umieścić w naczyniu żaroodpornym i zapiec. Wyszło pysznie! W mojej wersji zrezygnowałam w boczku, jeśli macie na niego ochotę, plastry boczku zależy wyłożyć na wierzchu naczynia. Poniższa porcja jest dla jednej osoby. 1/2 puszki fasolki w sosie pomidorowym 3 cienkie kiełbaski 2 pieczarki 2 jajka kilka pomidorków kokta... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.