Francuska zapiekanka z puree i klopsikami

Francuska zapiekanka z puree i klopsikami

Francuska zapiekanka z puree i klopsikami

Przepis na : obiad

Francuska zapiekanka z ogromnymi klopsami i pysznym kremowo-serowym puree. Ziemniaki należy dobrze doprawić, to cały sekret tej zapiekanki, bo smakują zupełnie inaczej niż puree znane nam z obiadów.  Klopsiki: 500g mięsa mielonego 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 małe jajko 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz Puree: 800g ziemniaków  2 łyżki masła 250ml mleka 100g twardego sera, np. cheddar sól, pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa 1. W misce umieszczamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

puree, mielone, tarta, ziemniaki, mięso mielone, papryka, klopsy, mięso, bułki, zapiekanki, zapiekanka, francuskie, pulpety, obiad, dania obiadowe, tarta na słodko, mięso na obiad, zapiekanka z ziemniakami, ziemniaki na obiad, zapiekanka z mięsem , ziemniaki zapiekane, zapiekanka z serem

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.