Pierś kaczki w sosie żurawinowym z nutą rozmarynu

Pierś kaczki w sosie żurawinowym z nutą rozmarynu

Pierś kaczki w sosie żurawinowym z nutą rozmarynu

Przepis na : obiad

Szlachetne, delikatne mięso z dodatkiem niezwykle aromatycznego, pachnącego rozmarynem sosu żurawinowego to doskonała propozycja na uroczysty świąteczny obiad w gronie najbliższych. Składniki: 380g piersi z kaczki ze skórą (2sztuki) 100g masła 3 ząbki czosnku 2 gałązki rozmarynu sól pieprz Sos żurawinowy: 200g suszonej żurawiny 1 czerwona cebula 300ml wody 60ml wina półsłodkiego czerwonego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 2 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: 1. Sos żurawinowy: Czerwoną cebulę pokroić w piórka i z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierś, piersi, kaczki, sosy, obiad, świąteczne przepisy, mięso, piersi z kaczki, boże narodzenie

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.