Pasta na kanaki z pieczonej dyni i fety

Pasta na kanaki z pieczonej dyni i fety

Pasta na kanaki z pieczonej dyni i fety

Pyszna,kremowa,aromatyczna.Idealna na kanapki,ale również super sprawdzi się jako samodzielna przekąska podana na krakersie-mniam...koniecznie spróbujcie jak lubicie dynie-nie będziecie żałować-polecam gorąco!! Składniki: ok. jedna mała dynia najlepiej hokkaido 2 łyżki oliwy 140 g sera typu feta 2 ząbki czosnku kawałek ostrej papryczki chilli 2 łyżki posiekanej bazylii 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka oleju z pestek dyni(do smaku-opcjonalnie) sól, pieprz  Przygotowanie: Dynie kroimy na pół wydrążamy pestk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Autor

Swojskie jedzonkoSwojskie jedzonko

lubię szybką prostą kuchnię,dla każdego,ale nie boje się również nowości z kuchni-u mnie na pewno znajdziesz coś dla siebie-zapraszam

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, feta, ser feta, puree, kanapka, przekąska, kanapki, pasta, chleb, pasty, przekąski

Inne przepisy z Swojskie jedzonko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.