Pyszna i bardzo efektowna pieczeń ze schabu, nadziewana orzechami włoskimi oraz suszonymi śliwkami i morelami. Jego nazwa nawiązuje do kształtu tulipana, który tworzy się po odpowiednim nacięciu mięsa do faszerowania. To z pewnością doskonała wędlina na świąteczny stół. Pieczeń jest aromatyczna, pięknie wypieczona, krucha i soczysta. Najlepiej serwować pokrojoną na grube plastry. Składniki: 1 kg schabu wieprzowego (bez kości) 100 g orzechów włoskich (grubo posiekanych i delikatnie podprażonych) 120 g suszonych śliwek 60...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...