Kalmary w sosie po grecku
Kalmary w sosie po grecku
½ kg tuszek z kalmara3 marchewki1 pietruszka1 cebula2 łyżki przecieru pomidorowego2 łyżki olejusólpieprzcukiersłodka papryka3 liście laurowe6 ziarenek ziela angielskiegoKalmary. Delikatne i mięciutkie, lekko ciągnące w środku. Jest wiele przepisów z wykorzystaniem tych owoców morza. Dzisiaj przedstawię przepis, który mój tata (rybak dalekomorski) przywiózł wiele lat temu z jednego z licznych rejsów.Tuszki wrzucić na gorącą, osoloną wodę i gotować maksymalnie 5 minut. Czas gotowania jest bardzo istotny... je... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni
Autor
mapik27
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, greckie, warzywa, papryka, marchewka, zupa pomidorowa, owoce morza, słodkie, sos pomidorowy, lekkie dania, dania na gorąco
Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję