Mazurek cytrynowy

Mazurek cytrynowy

Mazurek cytrynowy

Wielkanocny stół to nie tylko tradycja, lecz także prawdziwa uczta dla zmysłów. Wśród mazurków - małych, dekoracyjnych arcydzieł cukierniczych – dziś króluje: mazurek cytrynowy. Jego kruche, maślane ciasto skrywa aksamitną, intensywnie cytrynową masę, inspirowaną klasycznym Lemon Curd, wzbogaconą nutą białej czekolady. To zdecydowanie przepis dla prawdziwych miłośników kwaśnych smaków, którzy cenią sobie kontrast między delikatną słodyczą a orzeźwiającą kwasowością cytryn. Subtelna dekoracja – plasterek cytryn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.