Wielkanocny stół to nie tylko tradycja, lecz także prawdziwa uczta dla zmysłów. Wśród mazurków - małych, dekoracyjnych arcydzieł cukierniczych – dziś króluje: mazurek cytrynowy. Jego kruche, maślane ciasto skrywa aksamitną, intensywnie cytrynową masę, inspirowaną klasycznym Lemon Curd, wzbogaconą nutą białej czekolady. To zdecydowanie przepis dla prawdziwych miłośników kwaśnych smaków, którzy cenią sobie kontrast między delikatną słodyczą a orzeźwiającą kwasowością cytryn. Subtelna dekoracja – plasterek cytryn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...