Inspiracją do powstania tej zupy był przepis Piotra Bikonta. Trochę go zmodyfikowałam, dodałam bulion, ziemniaki i cebulę. Pierwszego dnia zupa była niezła, ale tak na prawdę smaczna zrobiła się po nocy spędzonej w lodówce. Smaki się przegryzły, zupa, jak na tak prostą w przygotowaniu była bardzo dobra. Polecam!składniki (4 spore porcje)400 g filetów z ulubionej ryby (użyłam dorsza atlantyckiego)3 - 4 łodygi selera naciowego2 x 400 g pomidorów z puszki1/2 cebuli2 - 4 ząbki czosnku500 ml bu... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...