Kompot z suszonych owoców. W moim rodzinnym domu, kończył wigilijną kolację. Nie przepadałam za nim, jak dla mnie był trochę za słodki, za dużo w nim było owoców. Do kompotu przekonałam się dopiero wtedy, kiedy zaczęłam go przygotowywać wg przepisu z książki " W staropolskiej kuchni i przy polskim stole" Marii Lemnis i Henryka Vitry. Ilość owoców jest w nim mocno ograniczona - tylko figi i śliwki. Z przypraw tylko cynamon i skórka cytrynowa. Autorzy dodają do owoców po łyżce cukru, ja daję z... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...